søndag 7. desember 2008

Dyrk: Stangselleri


Stangselleri
Stangselleri (Apium graveolens va. dulce) inneholder knapt en eneste kalori og har derfor alltid vært en slager på slankemarkedet. Du bør ikke spise alt for mye av den rå fordi den virker ganske godt på fordøyelsessystemet.




Sortsanbefaling: `Lino´
Første gang nevnt i Norge: 1666, Akershus slott
Vanskelighetsgrad: Krevende
Sett i gang inne/ute: Inne 6–8 uker før utplanting. Settes ut i 10 cm dype furer når spirene er 10–12 cm
Så-/settedybde: 0,5 cm
Planteavstand/radavstand: 30 cm/40 cm
Krav til vokseplass ute: Kalk- og næringsrik sand- og kompostholdig jord
Anbefalt samplanting: Blomkål
Bør holdes unna: Store, skyggende planter

Drift: Skal ikke tørke. Gjødsles med 1/5 av anbefalt mengde hver annen uke
Innhøsting: Stilk for stilk ettersom de modner. Hele planten før frosten kommer
Modningstid: 80–100 dager
Særlige forhold: Stangselleri er var for kalde vårnetter. Vent! Jeg kjøper småplanter av stangselleri

Passer godt til:
Alene med kaviar eller salt, oppskåret til salat, kokt fort i grønnsaksblanding

Ingen kommentarer: