søndag 7. desember 2008

Dyrk: Endivie


Endivie er en mye brukt salatplante i Mellom-Europa. Gir en ekstra smaksspiss på salater og burde derfor vært brukt mye mer her hjemme. Finnes med kruset hode og glatthodet.

Sortsanbefaling: `Emma´ (bredbladet)
Første gang nevnt i Norge: 1694, Trondheim
Vanskelighetsgrad: Enkel
Sett i gang inne/ute: Tidligst mulig direkte på vokseplassen
Så-/settedybde: 1 cm
Planteavstand/radavstand: 25 cm/ 25cm (tynnes etter spiring)
Krav til vokseplass ute: Sandholdig hagejord
Anbefalt samplanting: Salat, hvitløk, dill
Bør holdes unna: Høye, skyggende planter




Drift: Jevnt fuktig
Innhøsting: Når den er knyttnevestor
Modningstid: 70–90 dager.
Særlige forhold: Endivie må blekes 3–4 uker før den høstes. Sett blomsterpotter opp ned over plantene, eller ta dem opp med rot og plant dem på nytt i en kasse i mørk kjeller

Passer godt til: Salatblandinger

Ingen kommentarer: