
Pak choy heter stilkkål på norsk. Jeg har store problemer med å lese "stilkkål". Det blir enten noe med «sti» eller noe med «ål». Kanskje vi skulle kalle den Brassica rapa ssp. chinensis? Den heter det på botanisk.
Sortsanbefaling: `Pak Choy´
Første gang nevnt i Norge: Ukjent
Vanskelighetsgrad: Enkel
Sett i gang inne/ute: Direkte ute så tidlig som mulig
Så-/settedybde: 2 cm
Planteavstand/radavstand: 25 cm/35 cm
Krav til vokseplass ute: Kalkrik, nygjødlset sandholdig jord
Anbefalt samplanting: Salat, reddik
Bør holdes unna: Jordbær
Drift: Holdes jevnt fuktig. Gjødsles med 1/4 av anbefalt mengde tre uker etter spriring
Innhøsting: Omtrent i størrelse med kjøpekinakål
Modningstid: 40–60 dager
Særlige forhold: Pac choy smaker litt som kinakål, men er både søtere og bedre
Passer godt til: Rå i salat- og grønnsakblandinger. Kokt litt eller stekt enda mindre
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar