søndag 7. desember 2008

Dyrk: Ruccola


Ruccola (Eruca vesicaria) er en skarptsmakende knertebert av en minisalat som nordmenn lenge, og omtrest så sta som de fleste av oss er, tviholdt på at skule hete salatsennep. Jeg syntes ruccola er bedre

Sortsanbefaling: Frø fra kjente leverandører
Første gang nevnt i Norge: Ukjent
Vanskelighetsgrad: Latterlig enkel
Sett i gang inne/ute: Rett på vokseplassen så tidlig du kan, og siden hver fjortende dag
Så-/settedybde: 1 cm
Planteavstand/radavstand: 5 cm/50 cm
Krav til vokseplass ute: Vanlig hagejord
Anbefalt samplanting: Salat, reddik
Bør holdes unna: Store, skyggende planter





Drift: Jevnt fuktig. Sparsom gjødsling
Innhøsting: Fortløpende
Modningstid: 30–40 dager
Særlige forhold: Ruccola blir litt bitrere enn du liker i full sol. Vokser vill enkelte steder. Blomstene er også spiselige

Passer godt til:
Salatblandinger og som underplanting i store potter

Ingen kommentarer: